Bemiddeling scheiding in Sleidinge

Scheidingsbemiddeling

Scheidingsbemiddeling als alternatief voor een vechtscheiding

Scheidingsbemiddeling wordt geregeld door de wet en heeft als doel koppels of samenwonenden die willen scheiden, ertoe aan te zetten om samen onder begeleiding van een erkend bemiddelaar te overleggen over de afspraken, die zij moeten maken (de kinderen, het huis, het vermogen). Overleg leidt immers tot een duurzame overeenkomst en is in het voordeel van de kinderen, die dan niet te lijden hebben onder het vele geruzie.

Bemiddelaar Sleidinge

Wat doet een bemiddelaar?

Een erkend scheidingsbemiddelaar is opgeleid om info te geven, te bemiddelen en de scheidingsovereenkomst op te stellen. Die overeenkomst is nodig om op de rechtbank de echtscheiding op grond van onderlinge toestemming (EOT) aan te vragen. Bij (wettelijk) samenwonen gaat het om een ouderschapsovereenkomst met betrekking tot de kinderen, welke door de rechtbank wordt gehomologeerd.

Er zijn dus geen advocaten meer nodig om te kunnen scheiden.
Concreet informeer ik jullie over wat er allemaal wettelijk moet worden geregeld (de kinderen, het huis, de meubels, het (spaar)geld, de verzekeringen, …), welke de mogelijkheden hierin zijn, hoe de echtscheidingsprocedure/procedure tot homologatie van de ouderschapsovereenkomst bij de rechtbank verloopt.

Daarnaast begeleid ik het gesprek zodat de communicatie constructief en respectvol verloopt en begeleid ik jullie bij het zelf zoeken naar oplossingen.

Bij akkoord maak ik de echtscheidingsakte/ouderschapsovereenkomst op en doe ik het nodige om de procedure voor de bevoegde rechtbank in te leiden.

Werking scheidingsbemiddeling

Wat wordt van jullie verwacht?

• Met elkaar rond de tafel te zitten en in gesprek te gaan
• Naar elkaar te luisteren
• Jullie ego opzij te zetten en met elkaars wensen en behoeften rekening houden
• Actief naar oplossingen zoeken die voor beiden aanvaardbaar zijn

Resultaat scheidingsbemiddeling Sleidinge

Welk resultaat mag je verwachten?

De scheidingsovereenkomst/ouderschapsovereenkomst wordt opgemaakt, zulks overeenkomstig de wettelijke vereisten. Hierin worden alle afspraken opgenomen. Tevens doe ik het nodige om de scheidingsprocedure/procedure tot homologatie van de ouderschapsovereenkomst voor de bevoegde rechtbank in te leiden.

placeholder user

John Doe

Job description
Katrien

Katrien Ballinckx

Relatietherapeute
Scheidingsbemiddelaar 
placeholder user

John Doe

Job description

Telefoon (Algemeen)

+32 474 86 51 37

Multidisciplinaire praktijk

Zwaantje 36 9940 Sleidinge (Evergem)

Logopediepraktijk

Onderdale 7 9910 Ursel